Foto tips digital kamera

Touching Strangers – Richard Renaldi viser hvorfor foto er så kraftfuldt et medie

Foto er en kunstform der kan gøres utrolig kompliceret, med alle dens tekniske termer, begreber og avanceret teknik.

Ofte giver det mening, at lære, forstå og beherske den komplicerede teknik, men af og til ser man fotos som fejer alle tanker om teknik og teknologi af bordet, og slår en tyk streg under, at fotos først og fremmest handler om at have noget på hjerte, noget at sige og noget at vise.

Sådan nogle fotos serverer Richard Renaldi i sin serie Touching Strangers. Læs med, og blive bevæget 

Fotografen Richard Renaldi fra New York fotografere fremmede mennesker som ikke kender hinanden, og be’r dem på en eller anden måde, at være kontakt med hinanden. Det er der kommet en serie tankevækkende billeder ud af.

35 af billederne i serien kan ses på renaldi.com (brug pilene under billedet til at bladre)

Som jeg skrev i introen, er fotoene ikke nogle der adskiller sig i kraft af teknik eller teknologi, men fordi de har noget at sige. Det jeg synes er helt unikt, og som gør billederne så fantastiske er, at de heller ikke er billeder af fotografens budskab, men viser hvad der sker i de korte øjeblikke to fremmede beslutter sig for at røre hinanden. Fotografen er blot fødselshjælper. (OK, han er også så meget andet, men du ved hvad jeg mener)

Richard Renaldi skriver selv, at han ønskede at skabe “flygtige og spontane relationer mellem fremmede”. Og at Touching Strangers udfordrer beskueren til at forholde sig til hvordan vi relaterer os fysisk til hinanden og gøre os opmærksom på, at “der er ubegrænsede muligheder for nye relationer i hvert enkelt møde”.

Don’t know about you, men jeg er solgt – prøv at studere de enkelte billeder, og hold øje med de små detaljer – hvordan en hånd om skulderen ikke rigtigt berører den anden person, eller de fotos hvor to fremmede synes at have lukket hinanden ind i deres verden, selvom det måske kun er i få sekunder.

 • Her kan du høre et radiointerview med fotografen (det begynder omkring 32 minutter inde i programmet)
 • Richard Renaldi’s blog og hans website

Hvad synes du – 1?

De andre gange jeg har skrevet henvisninger til forskellige ressources på internettet har det være til artikler, videoer etc. der har handlet om hvordan man bliver en bedre fotograf. Dette er min første artikel hvor jeg ‘blot’ bringer en henvisning til flotte fotos der bevæger (i hvertfald mig) og med lidt baggrunds info. Hvad synes du om det? Hjælp mig at hjælpe dig, og afgiv din stemme herunder.

Vil du have flere artikler med henvisning til steder på nettet med inspiration til fede fotos?

 • Ja, jo flere jo bedre (56%, 9 Votes)
 • Ja, men kun i helt specielle fælde (25%, 4 Votes)
 • Ja, men saml dem i én post og højest en gang om ugen (25%, 4 Votes)
 • Nej tak, det klarer jeg selv (6%, 1 Votes)
 • Ja, men saml dem i én post og højest en gang om måneden (0%, 0 Votes)

Total Voters: 16

Loading ... Loading ...

Hvad synes du – 2?

Hvad synes du om Richard Renaldi’s foto og kender du steder eller fotografer der har lavet lignende projekter? Drop en kommentar herunder…

Og glem ikke at booste din internet karma, ved at dele denne artikel:

Comments

11 Responses to “Touching Strangers – Richard Renaldi viser hvorfor foto er så kraftfuldt et medie”

 1. Michael Møller on April 18th, 2010 16:19

  Jeg har stemt for ‘i helt specielle tilfælde’. Det skal forstås sådan, at du ikke skal sende den første den bedste, men hver gang det er noget særlig godt.

 2. Peter Kirring on April 18th, 2010 17:15

  Hej Michael – Opfylder denne artikel dit kriterie for “i helt specielle tilfælde”?
  Mvh Peter

 3. Aya Køllgaard Carlsen on April 18th, 2010 20:09

  Jeg siger tak, fordi du deler det, du finder med os andre. Jeg synes, at det er utrolig inspirerende. Har du set dette projekt: http://www.nychildren.org/. Det var jeg meget glad for, da jeg faldt over det.

 4. Peter Kirring on April 18th, 2010 20:28

  Hej Aya
  Er du ikk’ sød også at kaste din stemme i afstemningsboksen herover også?
  Tak selv for de venlige ord! Jeg er helt enig, har lige set billederne fra nychildren.org – de er fantastiske, og (ligesom Richard Renaldi’s fotos) den type billeder der fortæller en historie som er langt overstier værdien af 1 mio pixels.
  Tak fordi du delte linket!

 5. Nigel on April 19th, 2010 16:47

  Utrolig god ting at dele netop sådanne “oplevelser”. Det er specielt godt med det menneskelige aspekt i “fokus” – da rigtig meget i vores store verden drejer sig om at nørde på teknikken.

  Jeg er utrolig enig i din kommentar “en historie som langt overstiger værdien af 1 mio. pixels…” Man kan i denne verden med al dens tekniske formået/muligheder ende med at se sig selv sidde og bruge mere tid bag CS3-4-5 eller what-ever end at lede efter motiver/budskaber og det er ikke den vej jeg vil – så derfor glæder det mig at se et enkelt budskab formidlet på denne måde.

  PS: Har stemt.

 6. Peter Kirring on April 20th, 2010 6:06

  Tak Nigel! :-)

 7. Thomas Henning on April 20th, 2010 23:09

  Jeg synes det er en god idé, men synes samtidigt at det skal være nemt at se om det er fotobloggers egen artikel eller om det er fra et andet sted på nettet. Synes derfor det vil være en god idé at samle det under sin egen fane, som jeg også har votet..

 8. Peter Kirring on April 21st, 2010 13:39

  Uden at ville foregribe afstemningens resultat, så kommer her lige et link til nogle fantastiske billeder af den islandsk vulkan:

  http://www.boston.com/bigpicture/2010/04/more_from_eyjafjallajokull.html

  Selvom alle taler om video vs. foto i øjeblikket, er det så ikke billeder som disse, der er med til at understreget at et godt taget foto kan fortælle den samme historier på et 500-hundredenedel sekund, som en video skulle bruge flere minutter på?

 9. Peter Kirring on April 21st, 2010 13:41

  @ Thomas: point taken! Tak, mvh Peter

 10. Thomas Henning on April 22nd, 2010 13:45

  Det er godtnok nogle smukke billeder!

 11. Web Goodies 1: Islandsk vulkan, Photoshop tips, Objektiv fremstilling og BeetleCam i Afrika | fotoblogger.dk on April 23rd, 2010 14:53

  […] min sidste Touching Strangers spurgte jeg, om der var stemning for flere artikler med henvisninger til spændende fotos og […]

Kommenter artikel eller anden kommentar

Bottom