Foto tips digital kamera

Ny Canon 7D – et smigrende besøg i løvens hule

Canon havde inviteret [citat] “De førende danske bloggere” [citat slut] til præsentation af det nye EOS 7D

Læs ikke denne artikel, hvis du i forvejen synes jeg grænser til at være selvfed, selvoptaget og selvcentreret!

Men, udover præsentation af det nye spændende 7D afslørede invitationen også en spændende detalje om fotoblogger!

I min tid som chef for Nikon i Danmark var Canon, ikke overraskende, dem jeg ville slå. (Og i det sidste år jeg var hos Nikon slog vi Canon på forbrugerspejlrefleks i 6 af årets 12 måneder). Derfor var det også sjovt at modtage en særinvitation fra Canon til deres præsentation af EOS 7D for foto bloggere i Danmark.

Nu er fotoblogger jo upartisk og uafhængig af leverandører, og derfor mødte jeg selvfølgelig op hos Canon i går (14. sept) – men sjovt var det da, at træde indenfor hos Canon. Tænk hvor meget tid og energi jeg igennem årene har brugt på at studere deres kanalstrategi, prissætning, marketing, cash-back programmer etc. etc. for at kunne være et træk foran. For så, efter at have forladt Nikon, at blive inviteret indenfor fordi jeg pludseligt har noget de er interesserede i :-)

Nyt Canon EOS 7D

Canon præsenterede som sagt det nye EOS 7D, og det virker som et spændende kamera. Hvor Nikon netop har lanceret en opgradering af D300, kaldet D300s, har Canon i stedet lanceret et helt nyt kamera.

Det giver muligvis Canon et hestehoveds forspring i krigen mellem 7D og D300s. De forskelle jeg noterede mig til 7D’erens fordel er:

 • 1920 x 1080 video (D300s: 1280 x 720)
 • 18 megapixels (D300s: 12,3 megapixels) – nu vil jeg aldrig vælge ét kamera frem for et andet på grund af en forskel på nogle få megapixels, men en forskel på +50% er alligevel bemærkelsesværdigt
 • 8 billeder i sekundet i 14 bit (D300s: 7 billeder i sekundet i 12 bit (8 med batterigreb og AA batterier eller EN-EL4a), eller 3,5 billeder i sekundet i 14 bit)
 • ISO op til 12.800 (D300s: op til 6.400) – men tallene er bare marketing – det kræver en en head-to-head test for at se om forskellen holder i virkeligheden

Derimod tror jeg stadig D300s har føringen på:

 • 51 punkters autofokus, heraf 15 krydsfokuspunkter  (7D har 19 autofokuspunkter, heraf 19 krydsautofokuspunkter)
 • Nikons CLS (anvende den indbyggede flash til fjernstyring af andre trådløse flash) – (Det har 7D også fået mulighed for, men det er Canons første kamera med den mulighed, så mon ikke Nikon stadig er førende på det punkt?)

7D skulle komme i handelen til vildledende udsalgspris på 13.999,- (men er allerede set på dansk netbutik til under 12.000!) fra slutningen af september.

Smiger til fotoblogger? 
Hvad var så det med den smiger til fotoblogger?

Jo, jeg talte med Lone fra Canon, for at høre hvorfra de kendte fotoblogger.dk. Hun svarede, at de havde haft et bureau til at identificere de førende bloggere om foto….

….og at fotoblogger.dk er et af de femten førende foto blogging sites i Danmark

Lone Skipper, PR Professional, Canon

De forstår godt nok at smigre en gammel konkurrent hos Canon :-)

.

Dette er den første regulære produkt-nyheds-omtale på fotoblogger. Skal jeg holde mig fra det i fremtiden, eller vil du gerne læse mere af samme slags? Drop en kommentar herunder:

Comments

13 Responses to “Ny Canon 7D – et smigrende besøg i løvens hule”

 1. Peter Brandt on September 16th, 2009 19:56

  SÅDAN. Godt gået.

  Jeg synes produktomtale er yderst interessant. Bliv endelig ved med det!

  Mvh Peter

 2. Peter Kirring on September 16th, 2009 22:08

  Hej Peter

  Tak, og tak for tilbagemeldingen – det er noteret :-)

  Mvh Peter

 3. Andreas Sachse on September 16th, 2009 23:07

  Spændende – og fedt at blive identificeret som værende i top 15 (næsten uanset hvad det er :D).

  Produktnyheder er altid spændende at læse og helt klart noget der tiltrækker flere læsere. Så hvis jeg var dig, ville jeg komme i nærheden af så meget som muligt at sådan noget…altså seancer hvor du har en førstehåndsoplevelse at fortælle om. Pressemeddelelser osv. kan man jo nemt læse andre steder som det er ikke værd at bruge tid på at genfortælle her på sitet.

  Mvh. Andreas

 4. Henrik on September 16th, 2009 23:09

  Hej Peter,

  En sjov historie om dit forhold til Canon (har selv Nikon)

  Jeg synes at du kun skal have produktomtaler hvis du kan tilføre noget som i historien her med Canon eller du har en særlig vinkel. Der er masser af andre sites som har produktomtaler (mange er vist nærmest direkte copy/paste fra pressemeddelsen).

  Hilsen
  Henrik

 5. Svend Aage Kristiansen on September 17th, 2009 10:25

  Jeg synes produktomtale er yderst interessant, og din oplevelse hos Canon er da bare helt unik, hvilket både siger noget om Canon, men også en del om dig, så på den front et stort tillykke til jer begge.
  Det er bare dyrt at læse om det nye der kommer, nu går man allerede og tænker på at en sådan må man bare have, men tiden sænker jo prisen, så vi klapper lige hesten.
  Hilsen
  saak

 6. Peter Kirring on September 17th, 2009 22:17

  @ Andreas og Henrik: Tak for input! Jeg er enig med jer, og kommer ikke til at lave en copy/paste om produktnyheder – selvom jeg gerne stiller op næste gang en producent inviterer. Om der kommer en artikel ud af det, afhænger naturligvis an på, om jeg har noget at tilføje historien

  @ saak: Tak for det :-) Har du ikke en D80’er (eller er det en D90’er)?
  Hvis jo, så overvej lige, at for prisen for en ny 7D og et kit objektiv kan du få et 60 eller 105mm makroobjektiv, en 50mm f/1.4, en ekstern blitz, og et 70-300 VR objektiv. Eller du kan købe et Tamron 12-24 vidvikel objektiv i steder for markroobjektivet.
  Jeg tror du vil opleve flere fotomæssige udfordringer og få flere anderledes fotos ud af det, end ved at købe et nyt kamera…. også selv om 7D’eren er et lækkert kamera :-)

 7. Theo Lyngby on October 1st, 2009 21:55

  Sjovt nok fik jeg også invitationen fra Canon, men kunne desværre ikke deltage. Vel er jeg Canon-bruger, men at jeg er “førende fotoblogger” tror jeg nu ikke på :-)

  Hilsen
  Theo

 8. Peter Kirring on October 1st, 2009 22:57

  Hej Theo

  Hæ, hæ, don’t be so hard on yourself – jeg kan i hvert fald godt li’ din blog!

  Mvh Peter

 9. Theo Lyngby on October 1st, 2009 23:15

  Peter: Det er gennem at være kritisk over for sig selv at man kommer videre :-) og det er NETOP derfor jeg skriver min blog. For at klare mine tanker om hvor jeg er rent fotografisk. Den er i hvert fald ikke ment som et “showroom”, men det er da fedt du læser den.

  Jeg mindes dog ikke at du har lagt nogle kommentarer ?? :-)))))

 10. Ole Andersen on December 31st, 2009 14:21

  Hej alle. Prøv at læse følgende 7D-test.:
  http://darwinwiggett.wordpress.com/2009/11/11/the-canon-7d/

  Det har undret mig, at det var så vanskeligt at finde en ordentlig test på nettet PÅ DANSK – selv om kameratet har været på markedet i fire måneder.
  Måske afslører testen, hvorfor Canon DK har haft så vanskeligt ved at låne D7’ere ud til afprøvning.
  Det afslører også noget om integritet og kritisk sans i den danske blog- og fotoverden. Skriv ikke rosende om et kamera, du/I ikke selv har haft i hænderne, tak.
  Jeg aner ikke, hvor troværdig ovenstående netkilde er, men det maner til eftertanke, ikke!
  Ole.

 11. Peter Kirring on December 31st, 2009 16:39

  Hej Ole

  Interessant test du referer til! Den virker grundig og gennemarbejdet.

  Min eneste kommentar til testen, er at jo mere (semi-)prof et kamera er, jo mere nødvendigt er det, at tilføje skarphed i post produktionen for at få et relevant resultat at sammenligne. Desuden afslører testen også, at det har stor betydning for sammenligningen, at billederne ‘fremkaldes’ med den samme software.

  Men, det tiltrods, så ser testen ikke ud til at gøre 7D meget gavn – tværtimod

  Jvf. din kommentar om ikke at skrive rosende om et kamera man ikke selv har haft i hænderne, vil jeg påpege, at jeg har sammenlignet specificationer på 7D og D300s – og jo også skriver, at der skal en head-to-head test for at vise hvordan de to kameraer matcher i virkeligheden.

  Men, du påpeger en vigtigt pointe. De butikker der er blandt de første til at få nye kameraer på hylden, har ingen interesse i at tale dårligt om et kamera. Tværtimod – de lever jo af at kunderne gerne vil skifte ud til nyt.

  Og, nok så vigtigt, der er ikke mange af de første kunder til et nyt kamera, der løber rundt og taler dårligt om deres nye kamera, fordi det er lidt for meget “Doh, jeg er tosset, jeg har lige brugt 15.000 kroner på et kamera der ikke er bedre end mit gamle…”.
  Min erfaring med proffer, er at de faktisk aldrig køber nyt kamera de første 3-4 måneder det er på markedet. Dels fordi alle forventer (ved?) at der komme 1-2 firmware updates i løbet af den periode, dels fordi alle venter på test fra den ‘virkelige verden’ (som den test du linker til)

  God pointe, og godt link Ole – tak for kommentaren.
  Mvh Peter

 12. Trine Roseta on February 21st, 2010 1:35

  Imponerende

 13. Nyt kamera testet i studiet. Men hvilket? | fotoblogger.dk on May 22nd, 2012 1:16

  […]     Som skrevet tidligere (her) bringer fotoblogger ikke pressemeddelelser og produktomtale som sådan (det er der andre der er […]

Kommenter artikel eller anden kommentar

Bottom