Foto tips digital kamera

Fotoudstyr


Fotoudstyr er fedt og spændende – og dyrt i det lange løb. Hos Nikonians er der ligefrem et diskussionsforum hvor man drøfter sygdommen NAS. NAS står for Nikon Aquisition Syndome, og er den uhelbredelige trang til at måtte eje mere og bedre fotoudstyr. Jeg er sikker på der også findes en CAS sygdom (for Canon brugere) og en OAS (for Olympus brugere) – (men jeg har (endnu?) aldrig hørt om en SAC!).

Husk blot, at man ikke nødvendigvis bliver en bedre fotograf af at være ramt af en af de nævnte sygdomme!

For fotoudstyr gælder, at man får hvad man betaler for. Men det er utroligt hvor meget (spejlreflekskamera) man får for pengene i øjeblikket. Tænk på at man for rundt regnet 3.000 kr. får et fuldt moderne spejlreflekskamera der tager fremragende billeder – det skulle man give mindst 8.000 kroner for i 2006!

Jeg er af og til blevet spurgt hvorfor man skal købe et kompaktkamera, når man kan få en mobiltelefon med 6 megapixel kamera. Der er også dem der mener det er sindsygt at give over 70.000 kroner for et 400mm  400mm f/2.8 objektiv, når man kan få hybridkameraer med 18 gange zoom. Til det, er der blot at sige, at kvalitet koster! Man skal naturligvis have et vist behov for at bruge 70K på et objektiv, men billederne man tager ER bare bedre end med almindelige forbruger-objektiver for slet ikke at tale om hybridkameraerne!

Selvom kvalitet koster, er der jo ingen grund til at købe katten i sækken, så her er nogle links til gode steder at læse om fotoudstyr, inden muldvarpeskindet ryger op af lommen.

DP Review – Jeg tro ikke der er nogen der har en større database af udstyrstest end DP Review. Hver eneste test er virkelig grundig og god til sammenligning mellem to eller flere modeller. Startet af Phil Askey, men han har idag flere journalister ansat.

Magasinet Zoom – holder øje med leverandørerne, og er på pletten når der sker nyt. Grundig test af udstyr i magasinet, der også har mange gode “how-to” artikler

Ken Rockwell – Ken er praktiker. Han bekymrer sig ikke om hvordan udstyret virker i et testlaboratorium, men ude ‘i den virkelige verden’. Der er han til gengæld klar i konklusionerne. Har en alternativ – men god – tilgang til hvad et godt foto er. Har (vist) testet alt Nikon udstyr der findes, samt en del Canon.

Thom Hogan – Har en mindst ligeså stor Nikon test database som Ken Rockwell. Er nok lidt mere diplomatisk i sine konklusioner, men stadig en skarp iagttager.

Canon You Connect [tidligere canoneos.dk]- var tidligere et forum for (primært Canon) spejlrefleksbrugere, hvor også Canon-personale kommer med gode råd. Er nu mere en samling af artikler om brug af Canon kameraer. Dog også nogle generelle fototips som vil interesssere ikke-Canon-brugere

Nikonians.org – er et forum med over 120.000 medlemmer fra hele verden. Det er primært Nikon spejlrefleksbrugere, men sitet er uafhængigt af Nikon. Stil et spørgsmål hos dem, og du har yderst kompetente svar i løbet af ingen tid.

Vil du dele dine erfaringer med fotoudstyr, vil jeg opfordre dig til at lave et indlæg til fotobloggers brugere på forummet.

Har du spørgsmål til betjening af udstyr, er du meget velkomme til at stille dem her her.

Drop mig en mail, hvis du har et tip til et god site at tilføje – inkluder dit navn og website, hvis du vil ha’ credit for henvisningen.

Bottom