Foto tips digital kamera

Fototips og hjælp


Du er ikke alene – drømmen om at tage fantastiske billeder, og mestre fotokunsten deler du med mange!

Det er min påstand at når man ser et fantastisk billede, vil 90% af danskerne tænke “bare jeg kunne tage sådan et”.

Det er langt fra alle der gør noget ved det, men eftersom mere end 400.000 danskere køber nyt digitalkamera hvert år, og salget af digitalspejlrefleks kameraer stiger mere end 40% om året, så er vi vel efterhånden en del der interesserer os for emnet (?).

Hvordan kommer du så til at tage de fantastiske billeder du drømmer om? Jeg anbefaler, at du starter med at lære billedkomposition.
Du vil sikkert møde mange mennesker der vil fortælle dig, at det er vigtigt førstat lære kameraet at kende. Jeg er enig i, at det (også) er vigtigt at lære kameraet at kende, men når du først begynder at tage mange billeder, så lærer du meget nemmere at forstå kameraet. Foto er ikke en hobby der læres med næsen i en brugsvejlening!

“Photography is the power of observation, not the application of technology.”

Ken Rockwell [www.kenrockwell.com]

Du vil naturligvis have en masse spørgsmål efterhånden som du lærer mere og mere, og så er det godt at have nogle at spørge til råds. Her er nogle ressourcer du kan trække på:

Fotobloggers forum

Terranaut’s oversigt over fotoklubber i Danmark

Huset i Århus’s oversigt over fotoskoler i Danmark

Tom Ang og Markus Urban’s site med gode tips

Edwin Leong’s site med gratis download af to e-bøger (en generelt om foto og en om bryllupsfotografering)

OK, jeg modsigende mig selv lidt her, men Digitutor er trods alt en hurtigere og mere visuel måde end brugsvejledningen!

Bryan Peterson’s [betalings] on-line fotoskole Perfect Picture School of Photography

Jim Miotke’s ditto Betterphoto.com

På et eller andet tidspunkt på vejen til at blive en bedre fotograf vil du føle du løber panden mod en mur (jeg ved det, jeg har stadig ar i panden) og går i stå i din udvikling. Det er et godt tegn!

Det sker fordi, du er kommet til et niveau hvor du ikke længere er tilfreds med at fotografere “det ordinære”. Husk Joe McNally’s råd:

“If ya wanna take better pictures, ya gotta stand in front more interesting subjects!”

Joe McNally [www.joemcnally.com]

Drop mig en mail, hvis du har et tip til et god site at tilføje – inkluder dit navn og website, hvis du vil ha’ credit for henvisningen.

Bottom