Foto tips digital kamera

Fotodeling


Er det måske muligheden for at dele elektroniske fotos, der er årsagen til den eksplosive udbredelse af digitalkameraer?
Klart nok, vi fotonørder kan drøfte fordelene ved et digitaltkamera intenst, men for den almindelige forbruger er kameraet sekundært, det er fotoerne der tæller.

Udbredelsen af sites til at vise og dele fotos på nettet understøtter meget godt den antagelse(!?)

Online fotogallerier er en effektiv måde at dele sine fotos med venner og familie i hele verden. Skal man på rejse i længere tid eller slår man sig ned i udlandet, er et fotogalleri også en god måde for dem der hjemme at følge med i ens oplevelser på.

Der findes rigtig mange fotodeling- og fotogallerisites på nettet. Her er nogle af dem jeg selv har erfaring med:

Flickr – er den største fotogalleri tjeneste på nettet. Utroligt mange fotos og utroligt mange brugere. Gode søge funktioner hvis man mangler lidt inspiration. Der er efterhånden så mange “Dit foto er så flot, at det kan optages i vores gruppe. Klik her” -kommentarer, at det begynder at minde om spam

Picasa – er Googles konkurrent til flickr. Inkludere software til computeren til lettere billedkorrektion og nem upload af fotos.

Smugmug – er en betalingsløsning, men hvor man kan være heldig at nogen vil købe ens fotos til professionelt brug (selvom det nok ikke er noget man bliver rig af)

Photo.net – lidt som flickr og picasa, men henvender sig mere til entusiaster og prof’er, og billederne har et vist niveau.

My Picure Town – er Nikon gratis tjeneste til gratis upload og præsentation af up til 2 GB billeddata. Kan også bruges til automatisk upload fra de kameraer der har indbygget WiFi.

J-album – gratis software til upload og præsentation af fotos – som kan vises på din egen hjemmeside. Meget smart, hvis man har sin egen hjemmeside. Mange forskellige skins, så man kan give det sit helt eget udseende.

Facebook – er egentligt ikke et rigtigt fotogalleri, men det er faktisk størrer end flickr, med mere end 10 mia. fotos (ja, milliarder, ikke millioner!). Bemærk dog, at da du accepterede facebooks brugerlicens , gav du facebook rettighederne til tid og evighed til ALLE de fotos du oploader – også efter du evt. lukker din facebook konto!

Der findes også sites der udelukkende retter sig mod rejsende, og som derfor er egentlige blogs, men som også byder på et væld af flotte rejsefotos – og naturligvis muligheden for at dem der hjemme kan følge med i rejsen og se de fotos man uploader.

Travellog – er dansk og gratis (indtil et vist antal billeder)

Travelblog.org – er international, og har en smart funktion hvor man kan søge på geografiske steder (jo, også i Danmark) og læse andre rejsendes beretninger og se deres fotos fra det sted. God til planlægning af ens egen rejse, herunder ikke mindst fotomuligheder på lokationen!

Drop mig en mail, hvis du har et tip til et god site at tilføje – inkluder dit navn og website, hvis du vil ha’ credit for henvisningen.

Bottom