Foto tips digital kamera

Billedkomposition


Evnen til at kunne ‘se’ billeder, er – IMHO – meget vigtigere end at kende enhver lille teknisk detalje omkring fotografering.

Selvfølgeligt er der situationer hvor det gode foto kræver at man kan indstille sit kamera manuelt, men – lad os være ærlige – op til måske 70% af billederne bliver OK med kameraet på automatik. Derfor anbefaler jeg, at en nybegynder tager fat på at lære at se billeder først. Alt det tekniske omkring kameraet og billedbehandling kan vente.

At lære at ‘se’ billeder kan lyde voldsomt zen-agtigt, men heldigvis er det let at gå til. Tag udgangspunkt i de gyldne regler for billedkomposition, og arbejd med de enkelte regler en af gangen. På den måde træner du dig i at se fotokompositioner hvor som helst, og til sidst vil du have trænet dig til at se billeder overalt.

Og husk, at det gode foto – dvs. relevant, det rigtige motiv, det rigtige tidspunkt og med den rigtige komposition – men som måske ikke er helt teknisk perfekt, er en hel del bedre end det teknisk perfekte foto med en dårlig komposition!

Her følger en list over steder med artikler og tips til god fotokomposition:

Photoinf.com

Fotostart.dk

Artikel om komposition på Wikipedia

Photoaxe.com

Secondpicture.com

Digital Camera Magazine
Klik på “Composition Techniques” i højre spalte

Drop mig en mail, hvis du har et tip til et god site at tilføje – inkluder dit navn og website, hvis du vil ha’ credit for henvisningen.

Bottom