Foto tips digital kamera

To måneders fototur i Grønlands vintermørke

I fotobloggers første “talkshow” taler jeg med den prisvindende naturfotograf Morten Hilmer, der har tilbragt to måneder i grønlands solløse vinter.

Morten tog til Grønland for at fotografere moskusokser, polarræv, sneharer, ravne og ryper. Men der skulle gå næsten 1½ måned inden det første foto kom i kassen!

Hør også Morten fortæller om fototeknikker, udstyr og tips til hvordan vi andre får gode dyremotiver i kassen – hvad enten det foregår i Grønland eller i Danmark

“Talkshowet” er en 40 minutters samtale mellem Morten og mig (heldigvis er det mest Morten der taler). Du kan selvfølgelig høre det på computeren, men tanken er, at du downloader mp3 filen og smider den ind på din iPod, mobiltelefon, brænder en CD etc. og hører interviewet på vej til arbejde, på rejsen eller i sofaen med ild i brændeovnen.

Download lydfilen her

NB: Klikker du på linket starter interviewet på computeren. Hvis du vil kopiere filen, skal du højreklikke og vælge “Gem som” / “Gem destination som” (afhængig af browser)

Du kan læse om Morten Hilmers fantastiske Grønlandstur i de fem artikler han har skrevet om turen:

1) Grønland – Landet uden Sol. (om projektet)

2) Landet uden Sol. Forberedelserne og turen herop

3) Landet uden Sol. Endnu ingen dyr, men højt humør

4) Landet uden Sol. Slædetur og billeder af ryper og ravn

5) Landet uden Sol. Fantastiske oplevelser med ræv og hare

Copyright Morten Hilmer

Relaterede artikler på fotoblogger:

Dette er mit første talkshow-skråstreg-liveinterview-skråstreg-podcast. Er det noget du kunne tænke dig at få flere af? Hvis ja, hvilke emner kunne du så tænke dig behandlet? Drop en kommentar herunder og lad mig høre.

Comments

10 Responses to “To måneders fototur i Grønlands vintermørke”

 1. Michael Møller on February 26th, 2010 22:38

  Glæder mig til at høre den!
  Hej og tak
  Michael

 2. Henrik on March 3rd, 2010 10:10

  supergodt !

  Henrik

 3. Michael Møller on April 5th, 2010 17:59

  Overførte den til min ‘ipod’ (ikke en rigtig Ipod, en ‘båndoptager’ med kort) og har hørt den et par gange på en ferie i Spanien.
  Første gang jeg ville høre den var i flyet, men det måtte jeg opgive. Der var for meget støj omkring og der var for stor forskel på styrken mellem det Morten og det du siger.
  Når jeg skruede så langt op, at jeg kunne høre Morten, fik jeg overstyret trommehinderne, når du sagde noget.
  Derfor et lille forslag: Sørg for, at der er samme styrke / samme afstand til mikrifonen fra jer begge to.
  Ellers var det en virkelig god optagelse, som jeg har hørt foreløbig 2 gange med meget stor fornøjelse og afgjort vil høre igen.

 4. Peter Kirring on April 6th, 2010 11:04

  Godt at høre, at “talkshowet” kan bruges :-)
  Ja, jeg er opmærksom på det med lydniveauet. Det kommer af, at jeg brugte et headset og Morten brugte en mikrofon – en erfaring rigere, og så er fejlen rettet til næste interview :-)

 5. Thomas Henning on April 9th, 2010 22:23

  Lyder spændene med podcast. Jeg har lige hentet det, og ser frem til at høre det når jeg kører de danske landeveje tynde i lastbilen i nat :)

 6. Thomas Henning on April 10th, 2010 6:07

  Så er lastbilen parkeret og dynen kalder, men vil da lige skrive en lille kommentar til podcastet inden jeg falder hen til det uvisse. Det var en fornøjelse at høre et godt dansk interview om fotografering. Desuden fandt jeg det meget gribende på en måde hvor man fik lyst at hører mere. Så kom endeligt med mere af den slags. Jeg synes det var rigtigt godt. Kan godt genkende det der allerede er blevet sagt med at din (Peters) mic. er ret høj, og skratter en del. Så den skal nok lige kalibreres til næste gang, men bortset fra den lille detalje så var det super :)

 7. Peter Kirring on April 10th, 2010 19:55

  Hej Thomas

  Godt du at høre du kan li’ det – jeg håber at kunne lave flere af sammen slags i fremtiden!
  Mvh Peter
  NB: Håber du har fået weekend på nuværende tidspunkt! :-)

 8. Thomas Henning on April 10th, 2010 21:39

  Det kunne jeg bestemt. Jeg blev faktisk så inspireret af det at jeg i dag har været på jagt efter rådyr billeder. Jeg kender et sted her lidt i udkanten af Herning hvor jeg før har skudt et par billeder af nogle rådyr. Men har ikke været der siden efteråret. Men tænkte at nu måtte det være. Så har været af sted nogle timer i dag, solen var godt nok en seriøs udfordring men fik da et par ok skud i kassen. Det kan være jeg smider et par stykker ind i forummet senere.
  Og hvad weekend angår så har jeg fået fri nu, desværre kun for en dag før en 60 timers arbejdsuge venter :S Men hva’, man skal vel kun være glad for at have noget at kører med i disse krisetider

 9. Peter Kirring on April 12th, 2010 12:14
 10. Nature Photo Camp 2011 | fotoblogger.dk on September 18th, 2011 21:31

  […] To måneders fototur i Grønlands vintermørke […]

Kommenter artikel eller anden kommentar

Bottom