Foto tips digital kamera

Copenhagen Photo Festival igang; med Michael Bang foredrag

I dag starter Copenhagen Photo Festival, som er et slaraffenland for alle fotointeresserede. Få tips til de mange spændende udstillinger og foredrag.

Selv syvstartede jeg fotofestivalen med at høre et tretimers foredrag med Michael Bang.

Michael er en mand der tager sin egen medicin, så foredraget var ikke kedeligt!

Copenhagen Photo Festival

Copenhagen Photo Festival løber fra i dag den 12. maj og en uge frem. I løbet af ugen er der et hav af fotoudstillinger og foredrag af spændende danske og udenlandske fotografer.

CPF er et initiativ af Julie Klitbo (der står bag Blink) og Rasmus Ranum (manden bag Sumo) og støttet af Politiken, Canon, Københavns Kommune og Statens Kunstråd.

I løbet af festivalen er der udstillinger på mange gallerier og museer rundt omkring i byen, ligesom der er udendørst udstillinger f.eks. på Rådhuspladsen og Kongens Nytorv. Og i Øksnehallen og Bygnings 55 (100 meter fra Øksnehallen) vil der i løbet af hele ugen være fuldt program hver dag med foredrag og udstillinger. I Bygning 55 står folkene bag Fotocafeen bag en stor udstilling af ‘deres’ kunders fotografier – og giver i øvrigt mulighed for at få optanket både koffein- og kulhydratdepoterne.

Download programmet for fotofestivalen her og check festivalens hjemmeside

Michael Bang

Hvad så man ham der Michael Bangs foredrag?

Jo, Michael er – ikke mindst – manden bag bloggen En fotografs bekendelser, hvor han ærligt deler ud af sine erfaringer som selvstændig fotograf. Michael har også markeret sig ved at banke en fotograf-forrening op på ganske få måneder. Vel og mærke til et niveau hvor ham kan leve af det.

Michael delte åbenhjertigt sin igangsætnings-strategi med vi fremmødte. Som jeg hørte ham, så er der tre strenge i den strategi:

Den første streng handler om personlig branding. Den anden om fokus og den tredje om dynamik.

1) Personlig branding: Michael var hudløs ærlig om de tanker han gjorde sig om sit personlige brand. Det var ligefra hvilket område af foto han ville satse på (“People Photography”), til fremtoning og udseende. Nogen vil sikkert kunne finde det lidt vel designet eller kalkuleret, men jeg er enig med Michael.

“If you are not unique, you are not”
Peter Kirring

2) Fokus: Michaels råd til nye fotografer er, at finde et segment og vokse indenfor det område inden du kaster dig over et nyt. Michael startede med at fotografere DJ’s som er et rimeligt snævert segment, men for han startede med at fotografere en af pingerne inden for DJ verdenen kastede det hurtigt flere opgaver af sig. Og først da han havde fotogratere en del DJs kastede han sig over et nyt segment (nemlig skuespillere). Det er den der med, at

“It’s better to be a large fish in a small pond, than to be a small fish in a large lake”

3) Dynamik: Michale var meget konkret omkring vigtigheden om hele tiden at opdatere sin portfolio – og evt. sin blog – med nyt. Er man nystartet fotograf, og har perioder med færre betalte jobs, så er det bare med at tilbyde sig til gratis jobs (men max et foto pr. gratis session!), sådan at man kan skrive om det / opdatere portfolien med det. På den måde kan potentieller kunder se, at man hele tiden får nye jobs (og ingen kan jo se om man har fået penge for det foto man oplader i portfolien!)

At Michael tager sin egen medicin indenfor de tre ovennævnte områder, ses på hans succes, men navne som Klaus Bondam, Thure Lindhardt, Morten Breum, Al Agami og kunder som Scoop Models, Carlsberg, Pepsi og Novo!

Er du på vej som selvstændig fotograf – eller selvstændig fotograf, der bare gerne vil have lidt mere gang i biksen – er jeg sikker på, at du kan få en masse ud af at deltage i en af Michaels foredrag eller workshops.

Lignende artikler på fotoblogger:

Har du et spørgsmål til Morten Bang? Eller et tip til hvad man ikke må gå glip af i fotofestivalen? Det er det kommentarerne er til! 🙂

Comments

4 Responses to “Copenhagen Photo Festival igang; med Michael Bang foredrag”

 1. Jens Schrøder on maj 13th, 2010 23:22

  Hej Peter,

  Hyggeligt at møde dig på fotocafeen til Michaels foredrag.

  Jeg er enig med dig i at foredraget var rigtigt godt. Masser af god information til fotografer der enten tænker på at starte selv. Jeg fik ihvertfald masser af gode ting med hjem.

  Hilsen
  Jens
  http://www.jensschroder.com/blog

 2. Peter Kirring on maj 16th, 2010 17:56

  Hej Jens
  Tak – og i lige måde! 🙂
  Mvh Peter

 3. Sandra Mortensen on maj 19th, 2010 18:28

  Super fed blog du har lavet her! Glæder mig nogen tager sig tid til at skrive om fotografiets “over og undergrund”

  mvh
  Sandra

 4. Peter Kirring on maj 19th, 2010 20:53

  Tak Sandra – glæder mig, du synes om fotoblogger 🙂

Bottom